honda 1 rotated - سبک موتور سیکلت ها را بشناسید!

سبک موتور سیکلت ها را بشناسید!

موتورها برای کاربری‌های مختلفی تولید می‌شوند و تقریباً شما برای هر هدف، هر مکان و هر نوع جاده‌ای، می‌توانید یک موتور برای خود انتخاب کنید. در ادامه به‌مرور کلاس‌های مختلف موتورسیکلت می‌پردازیم.

انواع کلاس موتورسیکلت‌ها

کلاس استریت ‌Street

موتور سیکلت استریت، موتور پر قدرتی است که می توان از آن برای انجام کارهای درون شهری و بین شهری استفاده کرد.این نوع موتور سیکلت دارای یک جفت چراغ جلوی بزرگ است و طول فرمان آن بلندتر از سایر مدل هاست و به صورت شیبدار به سمت بالا طراحی شده. همچنین در طراحی و ساخت موتور سیکلت استریت، محافظ باد و شیشه جلوی آن برداشته شده تا نمای بهتر و جدیدتری به ظاهر آن داده شود. موتور سیکلت‌های استریت مجهز به گیربکس دنده‌ای هستند. یعنی برای تعویض دنده در آن‌ها باید کلاچ گرفته شود. همین امر باعث شده این موتور سیکلت‌ها برای انجام کارهای درون شهری بسیار مناسب باشند.

 

مزیت موتور سیکلت های استریت

از مهم ترین ویژگی‌ها و مزیت های موتور سیکلت استریت، طراحی مناسب آن برای فضاهای درون شهری است. بدنه کوچک و به اصطلاح جمع و جور آن، امکان پارک کردن در فضاهای کوچک را به افراد می‌دهد. همچنین دارای سرعت و قدرت بالایی بوده و می توان به راحتی با استفاده از آن ها از بین ماشین‌ها و ترافیک‌های طولانی عبور کرد. مصرف پایین و کم سوخت، دیگر مزیت این دسته از موتور سیکلت‌های استریت است.

na 2510 bezh 1536x1024 - سبک موتور سیکلت ها را بشناسید!

موتورسیکلت‌های کلاس اسکوتر بر اساس دو اصل سهولت در استفاده و ایمنی، طراحی و تولید شده‌اند. از این رو استفاده از آن‌ها بسیار راحت بوده و از آن جایی که با سرعت و شتاب بالا، نمی‌توان با آن‌ها رانندگی کرد، برای موتورسواران مبتدی و بانوان بهترین گزینه هستند.

مزیت موتور سیکلت های اسکوتر

  1. بدنه فانتزی با ظاهری اسپرت، چرخ‌های کوچک با قطری کم تر از 14 اینچ و وجود کفی یا سکو برای قرار گرفتن پاهای راکب بر روی آن‌، از بارزترین مشخصات ظاهری اسکوتر هاست. 
  2. هم چنین در جلوی فرمان یا زیر صندلی این موتورها، فضایی برای قرار دادن کلاه ایمنی یا دیگر تجهیزات همراه راکب تعبیه شده است. 
  3. به دلیل افزایش استحکام این موتورها، یک شاسی به آنها اضافه شده و بدنه های آیرودینامیک آن‌ها نیز از جنس پلاستیک یا ورق های فولاد است.   
  4. ترمز جلوی دیسکی و ترمز عقب لنتی این موتورها، به سادگی میتوان با آن‌ها رانندگی کرد. 
  5. صفحه نمایش این کلاس از موتورسیکلت ها هم مواردی نظیر سرعت ، مقدار کیلومتر پیموده شده، مقدار روغن موتور ، مقدار بنزین،  چراغ‌ های بالا و پایین و راهنمای موتور را نشان می‌دهد. 
  6. از مشخصات انجین اسکوترها می توان به سیستم انتقال قدرت اتوماتیک و حجم کم تر از 125 سی سی اشاره کرد. اما در مواردی خاص شاهد حجم موتور تا 600 سی سی  هم هستیم. البته اسکوترها با این حجم بالای موتور و ابعاد بزرگ تر، بیشتر برای مسیرهای بین شهری کاربرد دارند. 

بهترین مدل های موتور سیکلت اسکوتر

jt 200 tosi 1536x1024 - سبک موتور سیکلت ها را بشناسید!

طراحی موتور سیکلت تریل به گونه‌ای است که برای مسیرهایی که مسافت زیادی دارند و یا برای شرایط آب و هوایی سخت و کوهستانی بسیار مناسب هستند. ۷۵ سی سی تا ۲۵۰ سی سی حجم سیلندر این وسیله نقلیه است و قدرت این نوع موتور از 16 تا 30 اسب بخار می‌باشد. نام دیگر این وسیله، موتورهای دو منظوره ورزشی است.

قابلیت‌های موتور تریل

  • چراغ‌های جلو و عقب
  • فلاشرهای خطر
  • وزن بسیار بالا
  • سیستم‌های خنک‌سازی رادیاتور
  • روغن و هوا
  • دارای ظرفیت باک بالا
  • زین‌های پهن و خوب برای دو نفر
IMG 4184 - سبک موتور سیکلت ها را بشناسید!

موتورسیکلت های ریس و اسپرت بایک دارای پیشرانه هایی با حجم بالا هستند این موتورسیکلت ها بسیار جذاب و زیبا هستند و به دلیل فلاپ های زیادی که دارد و طراحی تهاجمی در همه جا مرکز توجه نی باشد. هزینه و قیمت خرید موتورسیکلت ریس بالاست و همچنین تعمیرات آن نیز هزینه بر می باشد و قطعات آن کمی نایاب می باشد و ممکن است در داخل کشور (ایران)پیدا نشود. لازم است بدانید که تعمیرات این موتورسیکلت ها نیز سخت است و هر فرد عادی نمی تواند دست به تعمیر آن بزند.

وزن این موتورسیکلت ها بالاست و افراد مبتدی نمی توانند آن را کنترل کنند. همچنین به دلیل وجود باک بزرگ و همچنین سرعت بیشتر موتورسیکلت راکب باید به جلو متمایل شود که فشار زیادی به کمر وارد می شود و اصلا برای مسافت های زیاد مناسب نیست. طراحی ایم موتورسیکلت ها به گونه ای است که شتاب و ماکسیموس سرعت همیشه بالا باشد و به همین دلیل شاتون در انجین این موتورسیکلت ها کوتاه‌تر است و همچنین به صورت نوک تیز طراحی شده است تا بتواند به راحتی شکاف در هوا ایجاد کند و حتی لاستیک ها نیز کنار چسبندگی که دارند بتوانند اصطکاک کمتری ایجاد کنند. موتورسیکلت های ریس برای هر فردی مناسب نیست و فقط علاقه مندان به موتورسواری و عشق سرعت می توانند با این موتورها نهایت لذت را ببرند.

قابلیت‌های موتور ریس

  • قدرت و عملکرد بالا
  • طراحی شکیل و جذاب
  • سیستم‌های فنی و الکترونیکی پیشرفته
  • سیستم تعلیق و ترمز عالی
  • ایمنی بالا در ترمزگیری

بهترین مدل موتور سیکلت ریس

r15 abi 1536x1024 - سبک موتور سیکلت ها را بشناسید!

مزیت اصلی موتورسیکلت های ادونچر این است که قادر به تطبیق با شرایط مختلف مسیر هستند. آن ها با تعلیق قوی و قابل تنظیم، ترمز‌های قدرتمند، فضای باربری مناسب و طراحی سازگار برای پیمایش مسافت های طولانی، به راننده امکان می‌دهند با خیال آسوده در مسیرهای آسفالت و غیرآسفالت حرکت کند. به طور خلاصه، موتورسیکلت های ادونچر به دلیل ترکیبی از توان، چابکی و انعطاف‌پذیری، گزینه مناسبی برای رانندگانی هستند که به دنبال تجربه ماجراجویی و کاوش در مناطق طبیعی هستند. تعداد کمپانی های موتورسیکلت سازی در جهان بسیار زیاد است و اکثر این کمپانی ها در سبک های مختلف با حجم پیشرانه های گوناگون موتورسیکلت تولید می کنند.

قابلیت‌های موتور ادونچر

  • طراحی چندمنظوره
  • چابکی و کنترل‌پذیری
  • قابلیت‌های آفرود
  •  

بهترین مدل موتور سیکلت ادونچر

nh250 1536x1024 - سبک موتور سیکلت ها را بشناسید!

سخن پایانی

این فقط یک مرور کلی از انواع کلاس موتورسیکلت‌ هایی است که امروزه در دسترس هستند. هر کلاس مدل‌ها و زیرشاخه‌های خاص خود را دارد و هر کدام مزایا و معایب خاص خود را ارائه می‌دهد. انتخاب موتورسیکلت مناسب برای شما به نیازها، بودجه و ترجیحات فردی شما بستگی دارد. قبل از خرید حتما تحقیقات خود را انجام دهید و چند مدل مختلف را امتحان کنید تا موتورسیکلتی را پیدا کنید که برای شما مناسب باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − چهار =

دنبال چه میگردید ؟!